Hoe lang doe je over 1 tekening?

Hoeveel tijd een schilderij kost hangt af van het formaat, hoe ingewikkeld het ontwerp is en hoeveel dieren of dingen erop staan. Een schilderij van 1 dier met een witte achtergrond op ansichtkaart formaat kost bijvoorbeeld ongeveer 4 uur. Een groot schilderij van 32 x 45 cm met meerdere dieren zoals onderstaand muizen schilderij kost 18 uur. Een groot schilderij met nóg meer dieren en bloemen kan oplopen tot rond de 40 uur.

De tijd waarin ik een schilderij voltooi is ongeveer 3 weken. Ik vind het prettig om het schilderij tussendoor rustig op mijn ezel te laten staan en te kijken wat er nog geperfectioneerd kan worden. Kwaliteit is voor mij belangrijker dan kwantiteit.

Hoeveel kost een tekening?

Deze prijzen zijn richtlijnen. Naast het formaat hangt de prijs ook af van hoe ingewikkeld het schilderij is. Één dier met een witte achtergrond kost bijvoorbeeld veel minder tijd dan meerdere dieren met een ingewikkelde achtergrond. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele lijst en verzending. De schilderijen worden gemaakt met vegan materialen: aquarel, pastelkrijt en een witte gelpen op papier.

Teken je ook mensen?

Hieronder zijn 2 olieverfschilderijen die ik heb gemaakt. Ik teken en schilder ook mensen in opdracht.

[/fusion_gallery]

Verkoop je ook originele tekeningen?

De tekeningen hieronder staan momenteel te koop. Heb je interesse in één van deze tekeningen of een ander bestaande tekening, neem dan contact op (op de pagina tekeningen kun je zien welke tekeningen nog niet verkocht zijn). Voor tekeningen in opdracht kun je hier kijken.

Ontwerp je ook tatoeages?

Het lijkt me heel erg gaaf om een tatoeage voor je te ontwerpen! Omdat de werkwijze en het aantal uren gelijk zal zijn aan het maken van een schilderij in opdracht zullen de prijzen hiervoor vergelijkbaar zijn. Een mini tatoeage ontwerp, zoals voor op je pols is rond de € 75. Een medium tatoeage ontwerp, zoals voor op je schouder rond de € 300 en een groot ontwerp, zoals voor op je rug rond de € 750. Deze prijzen zijn inclusief het originele schilderij en btw en exclusief lijst en verzending. Voor alleen een ontwerp maken zonder het originele schilderij krijg je 20% korting.

 Wil je een bestaande tekening van mij als tatoeage? 
Dat kan ook! Alle tekeningen op de pagina tekeningen zijn hiervoor beschikbaar, met uitzondering van de Egel met Twitter vogel en Facebook-boekje. Wil je voor je tatoeage een bestaande tekening net wat anders hebben, neem dan contact met mij op.

Per gezette tatoeage van een ongewijzigd bestaand schilderij zijn de kosten als volgt:
Mini: € 5
Medium: € 15
Groot: € 25

Je kunt het bedrag overmaken via PayPal naar maria@colourfulgreen.nl onder vermelding van ‘tatoeage’ en je naam. Als je geen PayPal hebt, stuur even een mailtje, dan geef ik je mijn Nederlandse bankrekening door.

Kan je ook in andere stijlen en met andere materialen werken?

Ik kan in vrijwel elke stijl werken met zowel traditionele media als met Illustrator en Photoshop. Hieronder kun je wat van mijn werk in andere stijlen zien. 

Wil je gratis of voor bijna niets een tekening met 20 dieren voor het neefje van mijn ex-overbuurvrouw maken?

Oké, eerlijk gezegd heb ik deze exacte vraag niet eerder gehad, maar ik krijg wel regelmatig de vraag ‘of ik even dit of dat wil tekenen, want dat lijkt me wel leuk’. Helaas wordt er dan vanuit gegaan ‘dat ik dat wel even gratis of voor een paar tientjes’ doe. Dat is dus niet het geval. Een tekening of schilderij kost mij uren en uren werk. En ik wil er echt mijn beroep van gaan maken. Dat ik toevallig ontzettend veel plezier in tekenen en schilderen heb betekent niet dat ik het dus maar gratis doe en van de lucht kan gaan leven. Een advocaat, huisschilder of loodgieter die met plezier zijn of haar werk doet krijgt ook gewoon betaald.

Ergens is deze vraag wel een beetje begrijpelijk, omdat je aan een tekening of schilderij niet kunt zien hoeveel werk erin zit. Daarom kan je hierboven bij ‘Hoe lang doe je over 1 tekening?’ meer daarover lezen. Verder is het misschien goed om te weten dat ik 4 jaar ‘toegepaste kunst’ (Reclame & Presentatietechnieken) heb gestudeerd, 2 jaar art direction heb gestudeerd en sinds 2002 werk als professionele illustrator voor grote merken zoals Heineken, Nescafé en ING bank. Ten slotte ben ik van kleins af aan altijd al dieren aan het tekenen, op deze pagina kan je daar meer over lezen.

In een tekening of schilderij van mij zit dus letterlijk de ervaring van een leven lang dieren tekenen, professionele illustraties maken sinds 2002, 6 jaar studeren en uren werk.