Koe in aquarelpapier, penseel van eekhoornhaar en honing in verf? Helaas, je kan het allemaal tegenkomen!

Gelukkig zijn er ook heel veel teken- en schildermaterialen wél vegan en zijn die ook nog eens zeer goed verkrijgbaar bij de gewone winkels. Op vegan Wiki vind je een handig overzicht met vegan verf- en schilderspullen. En ook Double Check vegan heeft een uitgebreid overzicht. Ik had zelf enorm mazzel, toen ik vegan werd en mijn materialen ging checken bleken ze allemaal vegan te zijn. Wat mij het meest verbaasde is dat veel aquarelpapier gelatine bevat.

Mijn tekeningen zijn gemaakt op Fabriano Artistico aquarelpapier met een combinatie van Rembrandt pastelkrijt, van Gogh aquarelverf en een witte Uni-ball Signo gelpen. Verder gebruik ik een synthetisch penseel (nummer 2). Let er wel op dat niet alle kleuren van Rembrandt en van Gogh vegan zijn. Gelukkig kan je alle kleuren ook los kopen en kan je dus zelf een mooie set samenstellen. Ook handig om te weten: alle potloden en gummen van Faber Castell zijn vegan.

Het fijne van pastel vindt ik de prachtige heldere kleuren en het werkt lekker snel. Aquarel gebruikt ik vooral om fijne details, zoals individuele haartjes van de vacht te schilderen. De witte gelpen is erg handig voor bijvoorbeeld de lichtjes in de ogen en snorharen.

Op Facebook en Instagram kan je meekijken hoe mijn tekeningen tot stand komen. Uiteraard kan je altijd een berichtje sturen als je meer wilt weten over mijn tekeningen en/of  veganisme 🙂